Kärlek är större än hat

Nyss på nyhetern visades det avslutade målet på instagramkontot "gbgorroz" och de två tjejerna som fällts fick böta 15 000 kr var. Visst det är bra och jag gillar domstolens beslut. Men när de står och pratar om det på nyheterna och babblar på om att näthat finns överallt och inte stoppas växer ett litet moln av ilska inom mig.
 
#skickavidarenätkärlek är en hashtag skapad av elitryttaren och sveriges största hästbloggare Nellie Berntsson, som ni alla nog känner till. Den är ENORM och varje dag så skickade det tusentals snälla kommentarer till många bloggare. Stöd ochh support får man från dessa kommentarer, även fast det bara är något liknande som "snygg tröja" eller "vad roligt att det gick bra". Man får någons tid och en liten bit av dess hjärta med sig i denna lilla sak som en kommentar. 
Varför uppmärksammas inte det i tv? Allt är bara sport eller negativa saker som detta "orroz"-konto.  Kärlek är större än hat, men det är bara enländigheter som visas och två utbildade vuxna står och maler på om hat och hat och hat. #skickavidarenärkerlek är en stor sak, som borde uppmärksammas. För alla går omkring och gnäller på detta, det är dåligt! Varför inte tag tag i detta och ta ett steg mot ett bättre nätklimat än att sitta och sucka över hur det är.
 
"Man måste börja springa 1 km innan man kan springa 1 mil". Man måste utföra det innan resultatet kommer. Utan att folk tar tag i att stoppa, eller iallafall förebygga, hatet så blir det ingen kärlek. Vi människor är för smarta för att sitta hemma, men vi har inte förstått att vi kan göra skillnad och behöver än spark i baken, något måste hända för att vi skall ta tag i det. Nellies historia är fruktansvärd, och det är det som har gett henne den powern att kämpa mot detta och jag vill att vi som medmänniskor står bakom henne och sprider krälek runt om på internet.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0