Voltige

 
Hur coolt är inte voltige? Man står typ och utför en gymnastisk dans på hästryggen. Vill också kunna slå volter på hästars ryggar utan att slå igäl mig :'(

The day with the big D

Idag är dagen jag har väntat på i sisådär 300 dagar, jag har väntat, längtat och plannerat en massa och nu liger jag här i sängen med sen underbara känslan i magen som man har när ens familj kommer in och sjunger på ens födelsedag. För idfag skall jag åka till Sjöstjärnans ridläger, jag kan inte beskriva hur lycklig och exhanterad jag är för detta. En karusell åker runt, runt och runt i man mage och jag skriver i hyperfart för jag vill att tiden går fort så vi åker nuu!
 
Jag håller på att fixa tidsinställda inlägg, men bloggar också live från lägret ifall det finns täckning. Sedan kommer det upp viedosar och så små bildinlägg på t.ex min häst jag får osv. Så uppdeteringen kommer vara detsamma, runt 1-3 inlägg/dag.
 
suddig bild på mig och Bily på dressyr KM

Väskorna packade, nu är det mindre än 24 h kvar...

Mamma väckte mig 7.45 och efter frukosten så cyklade jag den lååånga milen i motvind till Särö och Talley. Jag bostade, mockade, ledde 25 min i manegen, fyllde mat och cyklade 1 mil tillbaka i mevvind denna gången. Jag cyklade även förbi Ronja och hämtade 1 spö, min gamla extrahjälm som Hanna skall ha på lägret och mina handskar. Jag skrev också "lycka till" på tavlan till Kajsa som skall tävla Ronja i dressyr på Långeberga RK på sönda samt ett litet tips sen sist! Jag hoppas och tror att de kommer slå 58% denna gången då de har tränat en massa på alla rörelser som de skulle förbättra!
 
De sista väskorna är packade för Sjöis också! Jag åker 11.15 imotgon för att komma dit 13.00 och välja en bra säng så jag inte får den sämsta, för jag är kräsen haha :) Jag har kollat lite på¨hästarna och pratat med en massa folk och jag tror att Eevee skulle passa mig. Hon beskrivs som pigg, känslig och rolig att hoppa med. Söt är hon också, vilket är ett plus! :-)
 
 
 

Sjöis iövermorgon!

Godmorgon bloggisar!

Efter en god natts sömn så skall jag upp och om 2 timmar åka ner till stallet och träna Kajsa, en kompis som äger  min medryttarponny. Jag är hennes hopptränare och det är superskoj! Idag skall hon träna lite på omhoppningssvängar och att korta och länga galoppen! Jag har hittat en superbra övning till henne som skall vara lite avancerad men ändå så att hon klarar det!
 
Sedan på eftermiddagen skall jag rida en lektion för Pollys ägare på Polly. Ifall ni inte visste det så rider jag Polly, Hannas medryttarponny, nu när hon är bra för att Polly skall få motion och idag på lektionen skall jag få lite grunder och tips om Polly!
 
 

Hemmagjort hästgodis!

Ingredienser: 
2 dl grahamsmjöl  
1,5 dl havregryn 
1,5 dl sirap 
1 rivet äpple

Gör så här:
1. Riv äpplet och sätt på ugnen på 180° 
2. Rör ihop ingredienserna till en smidig deg. (Om degen blir för hård så späd med vatten, om den blir för rinnig tillsätt m jöl/havregryn.) 
3. Dela degen i små bitar och forma dem hur du vill. 
4. Grädda godbitarna i ugnen tills de är hårda men inte brända. 
 
tips: sila lite kanel ovanpå för en godare smak!


Jag trodde att det skulle vara svårare att baka dessa gobitar, seriöst var det enklare än att borsta tänderna! Det gick fort och var kul men kladdigt nör man formade godisarna. 
När de var klara och hade svalnat lite gav jag en mini bit till min kanin för att se ifall han har godkännt dem, och den åts upp i ett nafs innan han ville ha en mer. Det är ett gott betyg, right?                             
 
 
 
 
 
 
 

Det är bättre med för mycket än för lite

LIgger och kollar MTV och bara njuter av ledighet och att få vila innan det är fullt ös igen, men inte för mycket vila bara. Jag åste hålla igång för att inte bryta ihop och ha tråkigt. Utan min tid är värdefull och den skall spenderas på sådant jag vill och tycker ätr oligt, men ibland nödvändigheter såklart också!
 
Snart skall det lagas lunch och sedan skall jag ta tag i tiden lite, min kanin skall få komma ut igen och jag skall baka, blogga och smörja samt pcka lite ridsaker till jag åker på lördag. Jag har gjort en låång pcklista på det som skall med. Det är ganska mycket, men det är bättre med för mycket än för lite. Men det är mina saker och det är jag som skall ha med det.
 
sjöis förra året, uppvisning i min alllldels för stora tröja!

Kärlek är större än hat

Nyss på nyhetern visades det avslutade målet på instagramkontot "gbgorroz" och de två tjejerna som fällts fick böta 15 000 kr var. Visst det är bra och jag gillar domstolens beslut. Men när de står och pratar om det på nyheterna och babblar på om att näthat finns överallt och inte stoppas växer ett litet moln av ilska inom mig.
 
#skickavidarenätkärlek är en hashtag skapad av elitryttaren och sveriges största hästbloggare Nellie Berntsson, som ni alla nog känner till. Den är ENORM och varje dag så skickade det tusentals snälla kommentarer till många bloggare. Stöd ochh support får man från dessa kommentarer, även fast det bara är något liknande som "snygg tröja" eller "vad roligt att det gick bra". Man får någons tid och en liten bit av dess hjärta med sig i denna lilla sak som en kommentar. 
Varför uppmärksammas inte det i tv? Allt är bara sport eller negativa saker som detta "orroz"-konto.  Kärlek är större än hat, men det är bara enländigheter som visas och två utbildade vuxna står och maler på om hat och hat och hat. #skickavidarenärkerlek är en stor sak, som borde uppmärksammas. För alla går omkring och gnäller på detta, det är dåligt! Varför inte tag tag i detta och ta ett steg mot ett bättre nätklimat än att sitta och sucka över hur det är.
 
"Man måste börja springa 1 km innan man kan springa 1 mil". Man måste utföra det innan resultatet kommer. Utan att folk tar tag i att stoppa, eller iallafall förebygga, hatet så blir det ingen kärlek. Vi människor är för smarta för att sitta hemma, men vi har inte förstått att vi kan göra skillnad och behöver än spark i baken, något måste hända för att vi skall ta tag i det. Nellies historia är fruktansvärd, och det är det som har gett henne den powern att kämpa mot detta och jag vill att vi som medmänniskor står bakom henne och sprider krälek runt om på internet.
 
 


Made by my anger

Mina ben är som spagetti och jag är helt slut! Idag har jag tränat mer än vanligt, jag har cyklat 2 mil, ridit ut med Polly och cyklat lite till på det. 
Imorgon skall det bakas hästgodis och vilas för min del för att ha 2 fullspäckade dagar innan det är dags för mig att åka till Sjöis. Jag skall på torsdag ha en hoppträning för Kajsa och sedan åka och rida Polly och därefter åka och köpa lite grejer på börjes. Sedan på fredag skall jag rida ut med LInea på Ronja och sedan sköta Talley innan jag packar det sista och sover gott i min säng en sista gång på 8 dagar.
 
Nu skall jag förbereda mig för att sova om någon timma för att jag är så sjukt trött! Sova och bli pigg inför imorgon så att minbakning blir komplett och att jag inte somnar i smeten! Självklart skall ni få bilder, recept och min åsikt om resultatet och hur det var att beke de (svårt/lätt, roligt/tråkigt) och något tips!
 

Nu skall jag även skriva ett inlägg, made by my anger.
 

sjöis 2012, Tea <3
 

Solat och är ÄNTLIGEN inte kritvit

Gud vad jag är glad just nu! Ett yckorus går runt, runt och runt i min kropp! Varför? Jo, för att jag är lite brun och inte vit! Jag har inte haft tid att sola när det har varit sol och när jag har haft tid så har det regnat, men nu var det sol och efter att jag vaknade kvart i tolv så gick jag ut och åt en god brunch samtidigt jag jag låg coh solade i kanske 1,5 timme! 
Sedan som några plus idag så skall jag rida Polly snart, Hööks har en stor rea, mitt ridläger är om 4 dagar och ett Pretty Little Liars avsnitt kommer ut imorgon! Wooaaaahh, mycket positivt på en och samma gång!
 
Med Polly skall jag rida ut, vilket jag altid kommer göra och idag är första riktiga gången och då planerar jag skritt och trav ute, kanske lite galopp och hon sköter sig. Jag skall rida henne igen på torsdag och ifall jag inte galopperar idag så kommer jag självklart göra det då!
 
bild från Hannas blogg (http://hannabexells.blogg.se) på Polly, lite suddig men söt <3

Tävling hos http://ztreliin.se

Var med i Linn Strelins tänling om att vinna detta fabulösa täcke!
 


MIN SOMMARLISTA PÅ FAVORITER FRÅN HORSEMEUP!
 
 
 Dessa handskar från Roeckl. Sköna, lätta, tunna, snygga och har en bra grip-metod! De har en sportig stil vilket
passar mig som handen i handsken (haha) och det ger intrykcet CARRO!
 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
 
 
Starriders ridbyxor! WOW känslan kommer snabbt fram av bara produktbilden, och när man läser alla recentioner så dreglar jag över dessa!!!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _   
 
GPA speed air, alla ryttares drömhjälm. Jag lovar er, ifall jag vinner 1 miljon kr så kommer denna införskaffas till mig som en present för att jag är jag och håller mig till det!
 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _   
  
 
Denna piké var ju out of my mind! Tänkte skriva ursnygg men det räcker inte, för den är helt galen! Jag tappar ord! <3

Megan Fox i min fotölj?

En trött och glad tjej sitter i min fotölj just nu. Kan ni gissa vem det är? Nej, det är inte Megan Fox som sprungit från Amerika hit till mig utan det är Carro (jag haha) som har tillbringat stora delar av dagen i stallet och hjälpt den nya tjejen och hennes ponny Chippen (som ni kan finna här!) att komma på plats med alla hennes saker! Så nu är det frid och fröjd i stallet men dock inte i hagarna! Hästarna är inte ihopsläppta än pga Ronja som skall vara ledare och surar mot Chippen, who doesn't give a fuck och är glad sålänge han får mat. Hahahah gulleponnysarna! 
 
Så här ser min vecka ut btw:
Tisdag: Rida Polly, styrketräna
Onsdag: Baka eget hästgodis, jogga
Torsdag: Rida Polly, börja packa inför sjöis, åka och köpa det sista jag behöver på börjes!
Fredag: Skaöta Talley, rida ut på Ronja med Linnea och Groska! PACKA!!<33 jogga
Lördag: SJÖIS, åker 11.30 och är cpfuckingatggad hahah :)
 
Ser ni, jag har även lagt in lite träning i denna vecka som jag MÅSTE utföra. Jag är så sjukt lat och jag har flera tusen OS-medaljer på att sjuta upp sådant!
 
måste bara älska denna bilden! Hahaha min lilla Ronjis <3
 

6 dagar var till Sjöis!

Hemma från stallet, det blev två vänder varav en var plannerad! Jag fotade Kajsa och Ronja och sedan åkte hem och käkade god mat med familjen. Cyklade sedan tillbaka till stallet och var med och var som en tränare åt Kajsa och Ronja. HERREJÄVLAR vad hon hoppade lilla ponnyn, 105 cm räcke, 95 cm oxer/stigsprång och 85 cm kombination för att vara en tjock 22 gammal D-ponny. Det är helt increadible! Hon slutar aldrig förvåna, först lära sig helt rena galoppombyten och sedan hoppa över 1 m!!!!
 
Imrogon skall jag upp tidigt för at städa i stallet hos Ronja innan Chippen, en ponny som skall stå på sommarbete med Ronja, kommer till stallet! Så det blir sätta klocka på halv 8 för att vara i stallet 1 h senare! Sedan på dagen skall jag fixa inför sjöis, boka upp min vecka och sova/blogga/sola haha :)
 
Förlåt för dålig bildkavlitet på vissa bilder
 
 
 
 

Hästgodis som tidsfördriv

Ingredienser: 
2 dl grahamsmjöl (funkar även med vanligt vetemjöl) 
1,5 dl havregryn 
2,5 dl sirap elr honung 

Gör så här: 
1. Rör ihop ingredienserna till en smidig deg. (Om degen blir för hård så späd med vatten, om den blir för rinnig tillsätt m jöl/havregryn.) 
2. Dela degen i små bitar och forma dem hur du vill. 
3. Grädda godbitarna i 180 grader i ungnen tills de är hårda men inte brända. 

Tips: Riv morötter, äpple eller mossa banan och ha i smeten.  Men tänk då på att man måste ta mindre sirap. Och så kan man färga dom med karamell färg så det blir lite roligar. ;) 
  

Hur mår ni bloggisar? Jag mår super, men har lite mycket tid! Om 6 dagar åker jag ju på Sjöstjärnans ridläger och jag har 5 hela dagar innan dess som jag skal fördriva tiden på genom att smörja mina saker för den 670onde gången, baka eget hästgodis eniligt receptet ovan och så skall jag se ifall jag kna vara i stallet myckety då det är roligt och då går tiden i 120! Sedan skal jag även såklart packa och fixa allt innan samt shoppa det som behövs t.ex en hjälm att ha när det regnar etc. så att min whitaker inte blir förstörd! Jag skall även köpa en piggborrste och kanske kolla på handskar, då alla mina (förutom mina ariat för vintern) handskar är sönder :))
 
Snart skall jag sticka till Ronja och fota med ägaren till HorseMeUps tävling med midsommarbild, och vi har bästa idéen! Hoppas nu bara på vinst då allt skall inhandlas till Ronja på den presentkortet på 1000 kr man vinner!
 
Have a nice day, och så hörs vi sedan :)
 
Medina - Miss Decibel
Bastille - Pompeii
Acicii ft. Aloe Blacc - Wake Me Up
 
snutte <3
 

Trött chey hemma från lisse

Bloggar mer imon, nu väntas en mysig dejt med sängen! ❤

https://cdn1.cdnme.se/4082114/6-3/pic_51c36e89e087c31fabee2621.jpg" class="image">


JAG HAR EN BLOGG!

Woooww, tänk att jag hade en blogg! Jag har helt ärligt glömt av det under dessa dagar fyllda med skratt, flumm och en massa mys med olika kompisar (och såklart en del shopping...). Jag har även ridit och longerat Ronja, som var duktig båda gångerna!! Under ridpasset där vi gjorde allt man kunde, lite hoppning, markarbete, dressyr och uteritt så var hon lite okoncentrerad då och då, men ibland så gick hon som en klocka! 
När jag longerade henne dfagen därpå så var hon otroligt seg, gick knappt fram i trav, men fin var hon. Det kan jag lova! Världens finaste tjej gick som en klocka och brydde sig inte om något i bakgrunden, även fast de blåste upp en hoppborg precis brevid padocken.
 
Idag så skall jag till Liseberg! Första gången iår och det skall bli riktigt roligt! Jag åker iprincip allt förutom Kanonen (har åkt den en massa gånger innan) då jag tycker att den är onödig, man står i en lång kö i ca 20 min för att åka runt i en liten bana på typ 15 sekunder och sedan är den slut. Alldeles onödig? 
Idag skall jag även försöka mig på att åka AtmosFear med min otroliga höjdskräck. Vet inte alls hur det ommer gå, men man kan väl alltid testa?
 
Vilka är era favoriter på Liseberg?
 
Kisses, Carro ✿ 
 
jag och R för någon vecka sedan !! 
 

Godmorgon!

Snart skall jag bege mig till Talley med Hanna B som skall till Polly. Jag skall fixa mat, mocka, leda i ungefär 30 min och sedan beta en obestämd tid (beror på hur mycket han äter). Sedan skall jag hem, och äta lunch innnan jag åker till Ronja och träffar Hanna S där som jag skall sova över med ikväll. 
Sedan imorgon skall jag, Hanna B och Hanna S åka in till Kungsbacka och till Svensk ridsport och Börjes. Där skall jag köpa/kolla på schabrak, köpa läderbalsam och lädertväl samt en svamp att smörja med! Sedan skall jag se ifall jag behöver ridstrumpor, ifall jag skall köpa det imorgon!
 
charmig bild....

Regn <3

Visste ni att jag älskar regn? Det är så mycigt att sitta inne, kolla på en bra film och äta lite godis eller något! Eller prata med kompisar, läsa, planera för något roligt eller varför inte ta en powernap. Det finns så mycket mysigt man kan göra inomhus i sina foviritmjukisar och en gossig hoodie!
Mina absoluta favoritsaker är att kolla på en film som stämmer int på det humöret man är på och blogga, skriva en massa tidsinställda inlägg till jag skall på mina två ridläger, åka utomlands och bara slappa UTAN dator etc.
 
Anyway, min helg har varit riktigt rolig. Sovit över med bästa Hanna, skämt ut mig, varit på brunch m.m! Jag och Hanna kollade på film, åt och flummade en massa hahah! Sedan slog hon även sitt sovrekord då hon sov till 11 idag! Jag vaknade lite innan (15-30 min) och så höll jag på med mobilen och läste bloggar, kollade instagram och facebook etc.
 
SNart skall jag kolla film med familjen, så hörs vi imon! KRAM <3
 
blandat från min insta!

Hannabexells.blogg.se ❤

Hej det är Hanna Carros bästis! Nu rider carro min polle, då hon ska rida henne lite i sommar! Tacksam! Men tycker ni alla ska kolla min blogg, http://hannabexells.blogg.se">hannabexells.blogg.se ❤❤


Världens största häst...?

För en fem år gammal liten tjej, 115 cm lång så har jag idag hoppat världens största häst. Nalle är 173 cm i mankhöjd (kortare än mig hihi) och har ett riktigt bra språng. 
I början gjorde jag felet att hålla emot emellan och emot hinder för att han är riktigt stor och har en stor galopp (trodde jag) men han har faktiskt en ganska normal galopp. Så när jag bromsade in lite så gick det dåligt, hoppade på ett galoppsprång mer mellan två hinder än en D-ponny...
Men mot slutet när det gick som sämst så vände det och jag manade på honom för att hitta ett bra grundtempo och höll det igenom helan banan som låg på ungefär 90-1m, men det var rena barnleken för Nalle! 
 
På eftermiddagen så stck jag och Hanna till våra medryttarhästar i Särö och hon red medena jag ledde i manegen. Talley var supersnäll coh skötte sig galant, sock när han skulle betas så betedde han sig som om han sldrig sett gräs och sprang runt som ett litet okontrollerbart föl tills jag röt åt honom lite och han stannade på ett ställe och åt en massa gräs, ungefär dubbelt så mycket som Hannas Polly! Hon åt i slowmotion och njöt medens han bara slukade allt gräs som kom i vägen!
 
Imorgon skall jag testa att rida Polly inför sommaren då jag skall rida ut henne och sedan även åka till världens finaste pony, Ronja ♡
 
 

Visste ni att?

... Jag har en svart lädergrinna? Jag hittade den i mitt skåp i stallet igår och fick en shock hahaha!
 
... I septembet jag har ridit Ronja i 1 år, och jag plannerar att rida den dagen (den är en fredag) och göra något extra kul, som gymkana mot Linnea eller en rolig hoppövning. Får se vad jag planerar!
 
... Jag har 14 stycken rosetter från olika tävlingar? Mitt band som jag har den på är för litet så det måste utökas...
 
... Jag är halvskånsk? Min mamma är skåning och hela hennes släkt är det. När jag var liten pratade jag även lite skånska hahah
 
 
 

Min inverkan var kass

Nu har jag helt sommarlov, mina ridningar är slut (förutom extralektionen imorgon och Ronja som jag rider hela sommaren) så nu tömms hela mitt skåp i stallet och allt införskaffas inför Sjöstjärnanas ridlägen vecka 27. Jag längtar sp sjukt mycket, och nu har det blivit supermycket bättre när världens bästa Hanna skall med! Hon fick sin plats idag och jag satt och skrek när jag hörde det! Sjöis är världens underbaraste ställe, det är så charmigt och personligt på ett sätt man aldrig glömmer och man vill återvända till.
 
Anyway, jag kan ta och berätta lite om poänghoppningen vi hade idag. Jag fick inte ha Smilla som jag och min ridlärare hade pratat lite om då hon är under igångsättning efter att ha varit hostig, så jag fick Räven. Han är en liten D-ponny, känslig och i vissa studer (som idag) riktigt jobbig! Men jag skall inte klaga på honom, min inverkan var seriöst den sämsta man kunde ha, såklart skulle det vara idag som det gick dåligt när vi red mot en annan grupp (med vissa som är sjukt kaxiga...). Jag ramade inte in så mkt när han fegade, och han är ju sisådaär 10 gånger min vikt så det var inte lätt att hålla emot när han drog upp huvudet och spran vid sidan!
 
 

Hoppas jag blir godkänd

Idag är det en av de sista ridlektionerna för mig på billdals rk för denna terminen. Mitt sommarlov har också börjat och för att göra avslutningen speciell så skall jag och Hanna baka kladdkaka till ridningen, eller vi kanske gör kladdkakemuffins? Ni kommer iallafall få recept och bilder på kakan/muffinsen och lite annat roligt. Håller även på att fixa med en bloggtväling med ett fint pris, till i sommar. U gonna love it!
 
Idag får jag även mina betyg, hoppas på det bästa! Men min skola är riktigt hård med ett och det är lång ifrån att någon får A på något. Jag får hoppas att jag inte blir underkänd i slöjd då jag har ett kriterie som inte är godkänt....
 
Kisses, Carro :))
 
 

SOMMARLOV :))

Nu har jag officiellt sommarlov och det känns gaaaalet, den första dagen (imorgon) skall firas med bakning och ridning. Antingen har jag Billy eller så kanske jag kan ta Smilla ifall hon är frisk då hon hoppar riktigt bra och det är ju tävling :))
 
Ni kommer få bilder på mig ifrån avslutningen någon dag i veckan och då får ni se min klänning!
 
Have a nice night.... ;))
 
 

Rosetters betydelse

Grön rosett – Hästen är nybörjare eller ung på tävlingsbanan och är där med ovan, håll avstånd och var beredd på att det kanske kan komma ett par bocksprång.

Blå rosett - Det är en hingst. Håll avstånd och rid inte för nära om du har ett brunstigt sto. 

Röd rosett - Hästen sparkas och du måste hålla avstånd.

Vit rosett - Hästen är till salu!

Visste ni att det finns fler betydelser på rosett i svansen? Det är bra att veta för att det inte skall hända något och man vet verför de tillexempel ser än häst med en grön rosett och undrar varför.

 

 

Sista skoldagen

Menhejsan bloggen, det var länge sen! Hur länge, 3 månadser? Äh, skoja bara. I fredags var det va? Jag har fakriskt varit ute och seglat i helgen men var hemma igår, utan skola. Men skall jag vara ärlig, jag kände inte för att blogga. Jag loggade in och rafsade ihop något slarvigt och dåligt, men sedan tryckte på delete. 
   En blogg skall vara uppbyggd med ihopsättningar av meningar och ord man inte blickar tillbaka på och ger sig själv en facepalm, utan man kan visa upp för omvärlden. Det har man som en offentlig person som grundregel i ungefär hela sitt liv. Det handlar om etik och moral, som vi alla ska ha i grunden.
 
Anyway, så idag är det den sista skoldagen och ikväll har jag skolavslutning och sedan är det "efterfest" någonstans i Kullavik. Här får ni en översikt för min vecka :
Onsdag: Baka till ridningen och sedan ridavslutning (poänghoppning) mot en annan grupp
Torsdag: Privatlektion och hjälpa till på Billdal, sedan till Talley
Fredag: Rida Ronja och sedan prova att rida Polly
Lördag: Brunch hos Hanna
Söndag: ?
 
 

7 Bästa hästryttaren på klubben

BÄSTA DAGEN PÅ LÄNGE! Idag var det ju KM för mig och Billy. Han knoppades och ryttaren inna mig red, och sedan såsmåningom var det min tur att rida. När jag kom in på banan tyckte jag att min sits var fungerande men hästens tempo var långt ifrån sanbbt. Han var trött pga värmen och ansträngningen på den första ritten så han var sjukt lat. Men det var bara att kämpa på och under programridningen tänkte jag mkt på hörnpasseringena och sitsen. Den sista biten tkr jag blev helt katastrof, men inte dommaren. Så jag fick en 7:a på det vilket är bra för hur det gick. Sedan fick jag även två sjuor på min sits och min inverkan. Hela resultater blev 65,0 % och jag landeade på en sjunde plats av fem placerade. 
 
För att fira så lämnar familjen mamma hemma och seglar i helgen med en annan familj (utan deras mamma) och jag skall försöka uppdater så mkt jag kan. Mne skall fixa tidsinställda imorgon och förbereda en massa inför sommaren med alla mina aktiviteter. 
 

KMfix

Klockan är ställd, ridbyxorna är försmå och stövlarna är putsade. Allt är i sin ordning inför KM imorgon, och jag skall faktiskt även vara hästskötare åt Kajsa på morgonen när hon tävlar LB:1 med Ronja. Sedan skall jag åka hem och käka b.la och sedan åka på ett slags möte inför KMet. Jag startar 18.45 så jag har tid att knoppa och borsta mm.
 
hörs imon
puss, Carro :)
 

Inköpslista innan ridläger

 
+ Stövelkuddar från mounatinhorse

Sista dagen i skolan, wiihhoooo

Herrejesus vad jag är taggad, sista dagen i skolan för att nästa vecka har vi en ledig dag och en slags "utflykt" så att idag är det skåptämning, vilket jag redan börja lite smått med igår. Sedan kan man räkna timmarva till sommarlovet - och inte veckorna.
Jag kommer ha ett väldigt roligt sommarlov, ridläger, hälsa på hanna på tjörn och där agera tränare, marstrand med hanna ebba, italien, skåne mm. Sedan skall jag kanske ha hand om Ronja en vecka medens ägaren är bort. 
 
Anyway, skall jag och min grupp rida ut idag. Det skall bli riktigt roligt och jag älskar att rida ut, även om jag för ungefär 1,5 år sedan hade en rädsla fär det pga ett ridläger 2011 där allting blev kaos. Jag har älskade Billy som jag även skall tävla på imorgon, och såklart skall ni få bilder och kanske en film på min tävlingsritt. Hoppas att det går bra nu, vem vill inte vinna klubbmästerskapen liksom?
 
Hare gött, Carro
 

Tävling hos fotokobran!

 
KLICKA PÅ BILDEN <3

Hiss / Diss

+ Snart sommar, tagga sova länge, ha kul och bara mysa 
- Snart kommer den tiden då alla kompisar är borta och man spenderar livet hemma med ett cornflakespaket
+ Sjöis om 25 dagar, världens bästa ridläger
- Mådde lite dåligt förut, kände mig svimfärdig
+ KM dressyr om 2 dagar
 
 

1 vecka kvar...

...till sommarlov! Så sjukt taggad på att sova ut på morgonen, rida, bada och umgås med vänner utan stress. Men första skall man ha skolavslutning och även för mig ridavslutningar, men innan dess KM drrssyr på torsdag. Min starttid är klockan 18.45 så jag har en hel dag framför mig och hinner knoppa Billy, bortsta honom 16 gånger och kolla på en massa andra ekipage. 
 
Igår så hopptrnade vi, jag hade Pärlan och hon var hur fin som helt. Det har faktiskt aldrig gått så bra som igår! Hon hoppade utan problem även fast hon endast är 7 år gammal och lite hopprädd. Jag hade en bra inverkan och vi gjorde ganska svåra övningar med en bom med 1 galoppsprång till hindret innan ett hinder, som vi skulle lägga en volt över och sedna hoppa. När vi hoppade banan var hon dock väldigt viglig, men det får man tåla.
 
På måndag nästa vecka har vi avslutning i den gruppen, och vi skall ha gymkana. Men eftersom att vi har många överkänsliga hästar i vår grupp så skall vi bara ha vissa, som tillexempel Pärlan. Med hennes luftiga gångarter så kommer vi gå långt.
Sedan den onsdagen har min andra grupp avslutning, vi skall mot en annan grupp ha en slags hopptävling. Då skall vi se ifall jag får byta häst från Billy som är lite osäker till Smilla som är helt gaaalen i att hoppa. 
 
Puss, Carro
 
Josefine och Laika i söndags

Vilket ska jag köpa?

Kommentera vilket schabrak jag skall köpa och vinn en länk!
 

1. Shockemöle coach! 

Världens bästa Hedvig <3

Världens bästa tjej, en underbar bästa vän som alltid ställer upp för en och alltid är glad. Vad tror ni inte ungen gör idag? Jo, hon kommer hem med maxat antal rosetter! Först en clearround i förklassen, sedan trea i den individuella stilklassen för ridskoleryttare, laget kommer trea denna gånge OCh kommer tvåa ammanliagt alla tre gångerna. Herregud, 50 stilpoäng! Riktigt fina ritter och hon höll farten hela individuella klassen <3 Älskar dig bästa du!
 

Lika snabb som Usain Bolt

Godmorgon! Sitter på bussen och mobilbloggar innan jag kommer fram till Talley. Jag valde att lägga det tidigt på morgonen för att familjen ska ut på havet med båten i eftermiddag och det är kul att följa med! Så jag vaknade 9.50 och lika snabb som Usain Bolt på 100 m gjorde jag iordning mig och stack mer till bussen som jag sitter här på och lyssnar på grym musik!

Hörs sedan! ❤


RSS 2.0