Dyon the difference

Vanliga träns har ofta nackstycken som är placerade direkt bakom hästens öron. I detta område löper mycket nerver och blodkärl. Det finns inga ben i området som kan skydda hästen mot tryck. När det känsliga området bakom öronen utsätts för tryck kan det orsaka besvär. 
 
Trycket påverkar nerver, muskler och blodflöde vilket i sin tur negativt kan påverka andning, syn, hörsel och balans. Trycket kan ge hästen nedsatt prestationsförmåga och kan försvåra kommunikationen mellan ryttare och häst. Detta kan leda till att hästen blir "hård i munnen". Det finns också en risk att hästen får huvudvärk av trycket. Men nu finns det en lösning. Equality Line har i samarbete med Dyon och efter en idé av Lisen Bratt-Fredricson och Peder Fredricson skapat ett REVOLUTIONERANDE träns som avlägsnar det besvärande trycket bakom hästens öron.
 
En stor eloge till Lisen och Peder som kom på iden med detta träns. Det finns många hästar som inte kan ridas med vanligt träns pga trycket i nacken, med ryttarna har inte haft något annat att välja på än vanligt träns som har  gett hästana problem med muskler och nerverna bakom öronen. Men när detta har kommit så kan man inte göra annat än att applådera, man som ägare till en öronkänslig häst kan rida den ordentlligt utan att den blir jobbig utan trycket.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0